Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Ramazanda, ağız kokusuna kesin çözüm (https://seversintabi.com/saglik/70939-ramazanda-agiz-kokusuna-kesin-cozum.html)

Syst3m 20 August 2009 10:51

Ramazanda, ağız kokusuna kesin çözüm
 
Oruç nedeniyle uzun süre aç kalınmasından kaynaklanan ağız kokusuna kesin çözüm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].



Ramazan ayında uzun süreli aç kalınması nedeniyle ağız kokusunun yoğunlaştığını söyleyen uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yapılacak birkaç pratik müdahale ile bu olumsuzluktan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti. Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemekten sonra dişlerin mutlaka fırçalanması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ayrıca çay ve kahve tüketiminin azaltılmasıyla Ramazan ayında ağız ve diş sağlığının korunabileceğini ifade etti.

Diş hekimi Burcu Çetinkaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özellikle sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlarda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeker hastalığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böbrek yetmezliği (balık kokusu gibidir)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karaciğer yetmezliği gibi sistemik durumlarda ağız kokusunun görülebileceğini söyledi. Açlık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diyet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağız kuruması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oruçlu olmak ya da sıvı gıda eksikliklerinde vücuttaki yağ ve proteinin çözülmeye başladığını açıklayan Çetinkaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Bu metabolizmanın yan ürünleri kötü ağız kokusu olarak yansır. Diş çürükleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diş eti iltihapları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağız kokusunun önemli nedenlerindendir." dedi.

Ağız içinde oluşacak herhangi bir enfeksiyonun bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olacağını vurgulayan Doktor Çetinkaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diş ve diş eti hastalıklarının önemli ölçüde kötü koku yapacağını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezlerinin de zamanla gıda birikmesine yol açacağından kötü kokulara sebep olabileceğini ifade etti. Çetinkaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu durumlarda yenilenmesi gerekenlerin değiştirmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eksik olan dişlerin yerleri için gerekli tedavilerin de yaptırılması gerektiğini kaydetti.

YEMEKTEN SONRA DİŞLER MUTLAKA FIRÇALANMALI


Ramazan ayında uzun süreli aç kalınması nedeniyle ağız kokusunun yoğunlaştığını söyleyen Çetinkaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu tip şikâyetlerin ortaya çıkmaması için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oral dokuların kontrollerinin yapılması ve var olan etkenlerin uzaklaştırılması gerektiğini aktardı. Gece boyunca tükürük salgısının azaldığını ve ağzınızın içindeki yemek parçacıklarının uzun süre burada durduklarını belirten Çetinkaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu nedenle yemek yedikten sonra dişlerin ve dilin iyi bir şekilde fırçalanması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diş ipi veya ara yüz fırçaları kullanılarak dişler arasındaki bölgelerin temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

AĞIZ KOKUSU İÇİN MUCİZEVİ CÖZÜM[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Dilek Polat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisinin halk arasında artık daha iyi bilindiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu nedenle damak zevkinin yanısıra ağız kokusu için de birçok insanın ceviz tüketmeye başladığını söyledi.

''Doğanın mucizelerinden'' cevizin farklı kullanımının ise iyi bilinmediğini ifade eden Polat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaş ve kuru ceviz kabuklarının basit işlemlerle çok etkili sonuçlar vereceğini kaydetti.

GÜÇLÜ VE CANLI SAÇLAR

Dr. Polat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saç dökülmesine ve saçlarının yeterince canlı olmadığını düşünenlere cevizin kuru ve yaş kabuğunu öneriyor. Polat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 20 tane cevizin sert kabuğunu 1 litre suda 10-15 dakika kaynatarak elde edilen suyun saç durulamasında kullanılması durumunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saçların dökülmesinin son bulacağını belirtiyor.

Taze cevizin yeşil kabuğunun az suyla kaynatılması sonucu macun elde edileceğini anlatan Polat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu macunun da saç maskesi olarak kullanılabileceğini kaydediyor.

DİNLENME[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] TİROİD[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] AĞIZ KOKUSU

Sağlıklı yaşamak ve beslenmek isteyenlerin mutfaklarından cevizi eksik etmemeleri gerektiğini ifade eden Dr. Polat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şu bilgileri verdi:

''8 tane cevizi bir bardak suda 2 gün bekletin. Günde iki ceviz olmak üzere tüketin ve cevizleri içinde beklettiğiniz suyu da için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4 günlük kür sonunda ne kadar dinlenmiş hissettiğinize şaşıracaksınız.

Cevizin arasında bulunan perdeleri atmıyoruz. 25-30 kadar ceviz perdesini bir litre suda güneş görmeyen bir yerde bir hafta bekletiyoruz. Sabahları aç karnına her gün bir bardak tüketiyoruz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tiroid hastalarına çok yardımcı olacaktır.

Ceviz yaprağını suda kaynatıp biraz zeytinyağı ekleyin. bu karışımla düzenli gargara yapıldığında ağız kokusu sorunu da ortadan kalkacaktır.''

Günde birkaç ceviz tüketmenin sindirim sistemi hastalıkları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öksürük[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] göğüs ağrıları gibi birçok şikayeti azaltığına işaret eden Dr. Polat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pürüzsüz bir cilt isteyenlerin de yine ceviz kabuğu suyundan yararlanabileceklerini kaydetti.

TEMİZ BİR NEFES İÇİN

Ağız kokusunu test etmek için beyaz bir bezi dilinizin üzerine yerleştirin. 10 saniye bekleyin ve sonra koklayın.

Dişlerinizi düzenli fırçaladığınız halde ağzınızda koku var ya da test yaptığınız bez sarı renge mi dönüştü? Dilinizde çok fazla bakteri birikiyor olabilir. Bunun için her gün yumuşak bir bezle dilinizi temizleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yine de istediğiniz sonucu alamıyorsanız o zaman bir iltihap söz konusu olabilir. Diş hekiminize başvurun.


Saat: 13:13

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2