Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   ‘Orucunuzu soğuk su ile açmayın’ (https://seversintabi.com/saglik/72673-orucunuzu-soguk-su-ile-acmayin.html)

Syst3m 28 August 2009 15:21

‘Orucunuzu soğuk su ile açmayın’
 
Gün boyu boş duran mideye soğuk su gittiğinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] midede ağrılar baş gösterebilir.

Diyetisyen Pınar Çağlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] orucun soğuk su ile açılmaması gerektiğini belirtti. Çağlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Gün boyu boş duran mideye soğuk su gittiğinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] midede ağrılar baş gösterebilir” dedi.
Bu yıl ramazan ayının yaz mevsimine denk geldiğini kaydeden Diyetisyen Çağlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 15 saat aç ve susuz kalındığını belirtti. Diyetisyen Pınar Çağlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Şeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tansiyon ve kolesterol hastalığı olan kişiler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oruç tutarken uzmanlara ve doktorlarına danışmalıdır” diye konuştu.
Orucun soğuk su ile açılmaması gerektiğine dikkat çeken Pınar Çağlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şunları söyledi:

“Yemeği yavaş yavaş yemek gerekir. Yağlı kızartmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kavurmalar yerine sebze yemekleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ızgara ya da fırında pişirilmiş et yemekleri tercih edilmelidir. Vücudu dengede tutmak içinde saat 22.00 ile 23.00 arasında ara öğün yenebilir. Şerbetli tatlılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yerine sütlü tatlılar tercih edilirse sağlık açısından daha iyi olur. Gün boyu su tüketilmediği içinde iftardan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sahura kadar 2.5 litre su tüketmeliyiz.”


Saat: 10:16

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2