Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Oruçta iki önemli gıdaya dikkat ! (https://seversintabi.com/saglik/72675-oructa-iki-onemli-gidaya-dikkat.html)

Syst3m 28 August 2009 15:22

Oruçta iki önemli gıdaya dikkat !
 
Oruçta iki önemli gıdaya dikkat !
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ramazan'da sağlıklı oruç tutmak için önemli ipuçları verdi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].
Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ramazan'da sağlıklı oruç tutmak için "Meyve ve sebzeyi bol yiyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iftarda suya yüklenmeyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sofranızdan bulgur pilavını eksik etmeyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yürüyüş yapmaya çalışın" tavsiyesinde bulundu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

Ramazan'da iftar ve sahur öğünlerini bölerek 3-4 öğüne yaymanın sindirim sistemi düzeni açısından önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Hilal Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Yaklaşık 14 saatlik açlıktan sonra ağır yemeklerle bir anda yükleme yapmak midede yanma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bulantı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabızlık gibi pek çok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Bu problemleri en aza indirmek için iftarımızı iftariyeliklerle ve yağdan fakir bir çorbayla açıp 30 dakika kadar mideyi dinlendirip sonra ana yemeğe geçmek fayda sağlar” dedi.

İFTARDAN SONRA YÜRÜYÜŞ YAPIN


Sağlıklı yaşamın temeli olan egzersizin Ramazan'da daha çok önem kazandığını ifade eden Acar "Uzun süreli açlıklar sonunda yavaşlayan metabolizma hızımız ve tüketilen kalorisi yüksek hamur işi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağlı et ürünleri ve tatlılar kilo almayı kolaylaştırır. İftar sonrası yapacağımız yürüyüşler hem sindirim problemlerini azaltır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hem de metabolizma hızını düzenleyerek kilo almayı engeller."

BULGUR PİLAVINI UNUTMAYIN

Ramazan'da sebze-meyve grubu ihmal edilip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] et ürünleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hamur işleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tatlılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pilav-makarna gibi yiyeceklerin daha çok tüketildiğini söyleyen Hilal Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şöyle devam etti: "Pirinç pilavı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] makarna yerine bulgur pilavı gibi posası yüksek besinler tercih edilmeli. Daha hafif ve sağlıklı olması için yemekler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kızartma ve kavurma yerine; haşlama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ızgara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buğulama veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlanmalıdır.”


Saat: 12:12

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2