Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   'Bayramda tatlıyı fazla kaçırmayın!' (https://seversintabi.com/saglik/79342-bayramda-tatliyi-fazla-kacirmayin.html)

Syst3m 22 September 2009 15:05

'Bayramda tatlıyı fazla kaçırmayın!'
 
'Bayramda tatlıyı fazla kaçırmayın!'

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bayram ziyaretlerinde misafirlere sunulan tatlı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeker ve çikolatanın bir ara öğün olarak tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

AA

KOCAELİ - Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oruç tutan insanlarda ramazan ayı sonrasında psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğiliminin ortaya çıktığını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu eğitilimin ''mahrum kalınan yiyeceklere'' karşı aşırı istek duyma ve oruçla birlikte yemek yeme düzenindeki değişiklikten kaynaklandığını söyledi.
Bayramda beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Hamzaoğlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bayram süresince şeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çikolata[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tatlı ve hamur işlerini fazla tüketmenin mide bulantısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bağırsak sistemi rahatsızlıkları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazımsızlık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tansiyon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kolesterol ve kan şekeri yükselmesi gibi problemlere neden olabileceğine dikkati çekti.
Bayram ziyaretleri sırasında sık içilen çay ve kahvenin ise uykusuzluk[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bağırsak sorunları ve kalpte ritm bozukluklarına yol açabildiğine işaret eden Hamzaoğlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Bayram ziyaretlerinde ikramlara karşı dikkat edilmesi gerekir. Ziyaretlerde sunulan tatlı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeker ve çikolata bir ara öğün olarak tüketilmelidir. Her ikramın tüketilmesi yüksek kaloriye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu kalorinin de şekere dayalı olması vücutta sorun yaratarak sindirim sisteminde ve bazı organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açacaktır'' dedi.


Prof. Dr. ziyaret edilen her yerde sunulanların tüketilmemesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özellikle şeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalp ve yüksek tansiyon hastalarının buna dikkat etmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] orta yaş üzerindeki kişilerin de günlük öğün sayılarını değiştirmemeleri gerektiğini vurguladı.


Saat: 03:49

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2