Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Gece Uyumak Daha Yararlı (https://seversintabi.com/saglik/79343-gece-uyumak-daha-yararli.html)

Syst3m 22 September 2009 15:06

Gece Uyumak Daha Yararlı
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Çocuğunuz karanlıktan korkuyorsa ve yatarken ışığın kapanmasını istemiyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Ne olacak canım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ışıklar açık uyusun” demeyin. Çünkü vücudun biyolojik saatini koruyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğal ritmini ayarlayan melotonin hormonu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak gece siz uyuduğunuz saatlerde ve karanlıkta salgılanabiliyor. Melatonin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumasının yanı sıra; kansere karşı da kalkan görevi görüyor.

Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uzman Doktor Abdullah Özkardeş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] melatoninin bağışıklık ve sinir sistemini olumlu etkileyerek yaşam süresini artırdığına[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşlanma bulgularını azalttığına ve depresyonu önlediğine dikkat çekiyor.

Bu nedenle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücudun düzenli ve yeterli miktarda melatonin salgılaması için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eğer mutlaka ışık gerekiyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gece lambalarının solgun kırmızı ışık vermesini tecih edin. Televizyon karşısında uyumayın. Düzenli ve yeterli bir uyku düzeni oluşturun. Aynı saatlerde yatıp kalkmaya özen gösterin.


Saat: 08:32

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2