Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Depresyon Vakalarında Korkutan Artış (https://seversintabi.com/saglik/79345-depresyon-vakalarinda-korkutan-artis.html)

Syst3m 22 September 2009 15:08

Depresyon Vakalarında Korkutan Artış
 
Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilk "Küresel Akıl Sağlığı Zirvesi"nde uzmanlar 'depresyon' uyarısı yaptı.




Dünya Sağlık Örgütü'ne göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önümüzdeki 20 yıl içinde depresyon vakalarındaki artış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her türlü sağlık sorunundaki artışı geçecek.


Yapılan araştırmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünyada 450 milyon kişinin akıl sağlığı sorunu yaşadığını gösteriyor. Bunlardan bir çoğu gelişmekte olan ülkelerde.
Uzmanlara göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] giderek yaygınlaşan depresyon sessiz bir salgın niteliğinde. Öyle ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] AIDS ve kanser gibi en fazla korkulan hastalıklardan daha yaygın.

Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] depresyonun özellikle gelişmekte olan ülkeler için ciddi bir yüke dönüşeceği uyarısında bulunuyor.

Gelişmekte olan ülkelerde akıl sağlığı için ayrılan kaynak oldukça az.

Bu konudaki karşılaştırma yoksul ülkelerle zengin ülkeler arasındaki uçurumu ortaya koyuyor. Yüksek gelirli ülkeler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] akıl sağlığı için düşük gelirli ülkelerden 200 kat fazla kaynak ayırıyor.

Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] depresyonun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fiziksel bir hastalık gibi doğru tedavi uygulanması gereken bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekiyor.


Saat: 08:25

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2