Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Bu belirtiler varsa doktora gidin!!! (https://seversintabi.com/saglik/79349-bu-belirtiler-varsa-doktora-gidin.html)

Syst3m 22 September 2009 15:12

Bu belirtiler varsa doktora gidin!!!
 

Şiddetli karın veya göğüs ağrısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geçmeyen yüksek ateş gibi durumlarla karşılaştığımızda doktora gitsek de pek çok hastalık belirtisini önemsemeyiz. Fakat bu belirtiler çok ciddi hastalıklara neden olabilir.

Mayo Clinic'te yer alan bir haberde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doktora gitmenizi ya da doktor çağırmanızı gerektiren ve önemsenmesi gereken hastalık belirtileri şu şekilde açıklanıyor:

Açıklanamayan kilo kaybı: İstemediğiniz halde kilo vermek iyiymiş gibi görünebilir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak gerçekte bir sağlık probleminin belirtisidir. Son 6 ayda ağırlığınızın yüzde 10'u kadar kilo kaybettiyseniz doktora gitmelisiniz. Kilonuzdaki açıklanamayan düşüşler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aşırı çalışan tiroidinizden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] depresyondan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karaciğer hastalığından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kanserden ya da malabsorbsiyon bozukluklarından kaynaklanabilir.

Geçmeyen yüksek ateş: Ateş bir hastalık değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] genellikle hastalık belirtisidir. Çoğu zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücudunuzun bir viral ya da bakteriyal enfeksiyonla savaştığı anlamına gelir. Ancak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 38[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]9'un üzerinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en az 3 gün devam eden ve düşmeyen ateşte hemen doktora gitmelisiniz. Benzer şekilde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ateşiniz 40'ın üzerindeyse ve kendinizi hasta hissediyorsanız en kısa sürede hastaneye başvurmalısınız. Geçmeyen ateş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] idrar yolu enfeksiyonundan tüberküloza kadar pek çok gizli mikrobik hastalığın belirtisi olabilir.

Nefes darlığı: Tıkalı bir burundan ya da spor yapmaktan kaynaklanmayan bir nefes darlığı hissediyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Vakit geçirmeden doktora gitmelisiniz. Nefes darlığının sebepleri arasında kronik obstrüktif göğüs hastalığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kronik bronşit[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] astım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zatürre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] akciğerde kan pıhtılaşması ya da diğer kalp ve akciğer problemleri bulunabilir. Nefes darlığı panik ataklarla oluşuyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sorun ruhsal da olabiliyor.

Bağırsak hareketlerindeki açıklanamayan değişiklikler: İnsanlar normal bağırsak hareketlerinin nasıl olduğunu merak eder. Bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kişiye göre değişiklik gösterir; fakat bir hafta süren ishal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3 haftadan uzun süren kabızlık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bağırsak hareketlerinde açıklanamayan zorlanmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kanlı dışkı gibi olağan dışı ve açıklanamayan bir değişiklik görürseniz doktora başvurmalısınız. Bu değişiklikler bakteriyal ve viral bir enfeksiyonun ya da parazit hastalığının belirtisi olabilir.

Sayıklama: Sayıklama ani[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şiddetli konfüzyon ve zihinsel durumdan meydana gelebilir. Eğer şu belirtilerden birini gözlemlerseniz hemen doktora gidin: Ani sersemlik hali[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] desoriyantasyon (zamanı ve yeri şaşırma)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saldırganlık gibi ani kişilik ya da davranış değişikliği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konsantrasyon bozukluğu ya da hafıza problemleri. Bu belirtiler enfeksiyon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anemi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düşük kan şekeri ya da psikiyatrik durumlar gibi problemlerden kaynaklanabilir.

Ani ve şiddetli baş ağrısı: Baş ağrısı yaygındır ve genelde önemsenmez. Aniden başlayan şiddetli baş ağrısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ciddi bir problemin habercisi olabilir. Eğer ani şiddetli baş ağrısına ateş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gerginleşen boyun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kurdeşen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zihin karışıklığı ya da nöbet de eşlik ediyorsa ve 55 yaşından sonra ilk kez görülen baş ağrısı varsa doktora gitmelisiniz.

Ani güçsüzlük[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuşma ya da görme kaybı: Bu belirtiler sizde görülüyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dakikaların bile çok büyük önemi vardır. Bunlar felç ya da bazen mini felç olarak isimlendirilen geçici iskemik atak (TIA) belirtileridir. Eğer şu belirtiler varsa derhal doktora gidin: Ani güç kaybı ya da vücudunuzun tek tarafında hissizlik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bulanık ya da loş görme ile görme kaybı; konuşma kaybı ya da konuştuklarınızın başkaları tarafından net olarak anlaşılamaması; açıklanamayan baş dönmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sabit duramama ya da ani düşmeler; ani şiddetli baş ağrısı.

Işık çakması: Gözünüzün önünde ışık çakmaları görmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] retina ayrılmasının belirtisi olabilir. Gözde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalıcı görme kaybını önlemek için en kısa sürede hastaneye gidilmesi gerekiyor.

Çok az yedikten sonra bile kendinizi aşırı doymuş hissetme: Bir haftadan fazla süren erken doyma durumunda doktora gitmelisiniz. Bulantı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kusma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ateş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kilo kaybı ya da kilo alma ve karın şişliği gibi diğer belirtiler de eşlik ediyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doktora bu belirtiler de anlatılmalı. Bunların nedeni[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mide yanması ve asabi bağırsak sendromu ile daha ciddi olan mide çıkışı tıkanıklığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemek borusu kanseri ya da mide problemleri olabilir.

Ateşli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kırmızı ve şişmiş eklem: Eklemlerinizden biri şişmiş ya da iltihaplanmışsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eklem iltihabının belirtisi olabilir. Bu durum acil olarak tedavi gerektirir. Diğer nedenler arasında ise gut ya da eklem iltihabının bazı tipleri yer alıyor.


Saat: 12:48

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2