Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Şanlı Türk Tarihimiz (https://seversintabi.com/sanli-turk-tarihimiz/)
-   -   yavuz sultan selimin aşkı 'Seven Neylesin'? (https://seversintabi.com/sanli-turk-tarihimiz/76252-yavuz-sultan-selimin-aski-seven-neylesin.html)

Syst3m 12 September 2009 00:41

yavuz sultan selimin aşkı 'Seven Neylesin'?
 
Cihan padisahi Yavuz Sultan Selim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sam yakinina otagini kurdurarak burada üç ay kadar kalmis. Bir Türkmen kizi da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zaman zaman padisahin çadirina gelerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] otagin temizlik islerini yapar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hünkâr çadirini tertibe ve düzene sokarak siradan gündelik islerle mesgul olurmus… Yine bir sabah temizlik için geldiginde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sultan Selimi görmüs. Türkmen güzelinin gönlü sultana[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] su gibi anîden akiermis gönlünü kaptimis ona.- Hani kalbin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her an bir halden baska bir hale geçmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi anlamlari da vardir ya- Zamanla kalbinin içini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ince bir sizi sarmis genç kizin ve baslamis kalbi için için göynümeye.
Bir gün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hünkâr çadirinin diregine ilismis. Diregin üst kismina askin gücü ona[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] söyle bir satir yazma cesareti vermis:


“Seven insan neylesin”



Yavuz Sultan Selim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] otagina yatmaya gelince[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birden direkteki yaziyi fark etmis[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]” Bu da ne ola ki” diyerek uzun bir muhakemeden sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir vehim ve bin endise derken… Almis eline kalemi söyle bir satir da o düsmüs ayni direkteki dizenin altina. “

“Hemen derdin söylesin.”


Türkmen kizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ertesi gün gelip baktiginda otagin diregine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sevincinden aglamis[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o küçücük kalbi heyecandan gögsüne sigmaz olmus[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yer de onun olmus âdeta gök de… Fakat koskoca cihan sultanina ilân-i askta bulunmanin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] atesle oynamak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ates girdabina bilerek atlamak gibi ölümcül bir tehlikesi de varmis. “Varsin olsun bu ask[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buna deger diye düsünmüs.” Aldigi mesaji heyecanla hemen cevaplandirmaktan kendini alamamis ama yine de içinde bir korku kurdu varmis ki genç güzelin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüregini her gün dis dis[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burgu burgu kemiren… Askin gücü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zoru ve korkuyu nefes nefes yasayan o gencecik yüregin imdadina yetismis derhâl. Bir satýr daha yazmis ayni direge

“Ya korkarsa neylesin”


Yavuz sultan selim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aksam[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çadira döndügünde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] not düstügü direkteki satir gelmis aklina. Bakmis ve okumus ki askin heyecanin ve korkunun karistigi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tezat dolu sözcüklerin bulustugu satirlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir mizrak gibi durmakta karsisinda. Hemen o satirin altina bir misra daha eklemis[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aska yenik düsen koca padisah:

“Hiç korkmasin söylesin.”


Bir askin bulusan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karmasik ve bulanik duygulari söyle dizilmis diregin üzerine:

” Seven insan neylesin Hemen derdin söylesin Ya korkarsa neylesin Hiç korkmasın söylesin”

Sabahin olmasini sabirla beklemis padisah. Seher vakti sirdasi Hasancan çagirtmis[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] derhâl bir emir vererek:

” Biz dahi merak edip onu görmek isteriz tîz elden bu kizi huzura getirin.
Emir derhâl yerine getirilmis ki Ahu gözlü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] endami hos[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alimli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nazenin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ceylân gibi bir Türkmen güzeli… Hünkârin emriyle derhâl bir dügün alayi tertip edilmis. Eglenceler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemeler içmeler… Dügünün son gecesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sirlarla dolu bu askin bilmecesi kader-i ilâhî tarafindan çözülmüs[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çözülen bu kara baht çikinindan yayilan aci haber[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saskina çevirmis herkesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yer gök âdeta üzüntüye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mateme bogulmus. Ahu gözlü Türkmen dilberinin “Selim” diye çarpan saf ve küçük yüregi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu büyük cihan sultanin askindaki sirri kaldiramamis ve birden duruvermis. O çadirin diregi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu olayin canli fakat ketum sahidi olmus asirlardir. Bu dünya hayatinda vuslat nasip olmadigi gibi o gencecik yürege[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buna fani alemde bir çare de bulunamamis. Bu hazin gönül çarpilmasinin ve gönül yangininin sonunda derler ki:


” Koca hünkâr[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aglamis” ve Türkmen kizina yaptirdigi mezarin mermer tasina[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] su dörtlügü kazdirarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünyaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] askin gücünün karsisindaki çaresizligini en güçlü ordulari yenen koca hünkâr söyle haykirmis:

Merdüm-i dîdeme bilmem ne füsûn etti felek
Giryemi kildi hûn eksimi füzûn etti felek
Sîrler pençe-i kahrimdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek.”



Bilmem ki gözlerime felek nasil bir büyü yapti ki
Gözümü kan içinde birakti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] askimi artirdi
Benim pençemin( gücümün) korkusundan arslanlar(bile) titrerken
Felek beni bir ahu gözlüye esir etti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Spawn 12 September 2009 00:57

Cevap: yavuz sultan selimin aşkı 'Seven Neylesin'?
 
Teşekkürler abla çok güzel :)

Yorgun Yürek 12 September 2009 01:02

Cevap: yavuz sultan selimin aşkı 'Seven Neylesin'?
 
Beğenmenize sevindim cnm .

Berdush 14 September 2009 07:37

Cevap: yavuz sultan selimin aşkı 'Seven Neylesin'?
 
Büyük ama sonu acı : (

Teşekkürler ...

Bilmem ki gözlerime felek nasil bir büyü yapti ki
Gözümü kan içinde birakti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] askimi artirdi
Benim pençemin( gücümün) korkusundan arslanlar(bile) titrerken
Felek beni bir ahu gözlüye esir etti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 01:04

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2