Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sebze Yemekleri (https://seversintabi.com/sebze-yemekleri/)
-   -   Kuşkonmaz Suflesi (https://seversintabi.com/sebze-yemekleri/34436-kuskonmaz-suflesi.html)

ceyLin 30 January 2009 13:44

Kuşkonmaz Suflesi
 
350 g kuşkonmaz (soyulmuş)
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
30 g (4 çorba kaşığı) un
125 g yağsız lor peyniri
1/4 tatlı kaşığı Dijon hardalı (ya da normal hardal)
bir tutam hintcevizi rendesi
bir tutam taze çekilmiş karabiber
4 yumurtanın akı

Önce fırınınızı 90 °C'a ısıtın. 6 kuşkonmazı baş bölümlerinden 2[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 cm kadar bırakarak kesip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kenara ayırın. Büyük birtencerede su ısıtıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuşkonmazların baş bölümlerini tencereye koyarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) haşlayın. Delikli kepçeyle kuşkonmaz başlarını bir süzgece çıkarıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soğuk su altında yıkadıktan sonra bir kenara bırakın. Tencereye geri kalan kuşkonmaz saplarını koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
12[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 cl'lik bir sufle kabını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biraz tereyağıyla yağlayın. Tencereyi ateşten alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuşkonmazların baş ve saplarını bir süzgeçte süzerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] blendırda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Bu püreyi bir tencere üstüne yerleştirilmiş süzgeçten geçirip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] süzgeçte kalan posaları atın.
Kalan tereyağını bir tavaya koyup eritin. Yağ kızınca unu ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyice karıştırın. Tavayı ateşten alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karışımı tenceredeki kuşkonmaz püresine ekledikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tencereyi kısık ateşe oturtup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içindeki karışım iyice kalınlaşıncaya ve kabarcıklar çıkararak kaynamaya başlayıncaya kadar çırparak pişirin. Kaynamaya başlayınca tencereyi ateşten alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada lor peynirini tel süzgeçten geçirip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hardal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hintcevizi rendesi ve karabiberle birlikte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tenceredeki sosa katın ve bir tahta kaşıkla iyice pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
Yumurta aklarını bir kâsede katılaşıncaya kadar çırpıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir çorba kaşığı (aaaal bir kaşık kullanın) alarak kuşkonmaz püresine katın ve iyice karıştırın. Kalan yumurta akını da aaaal kaşıkla ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyice karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin. Tenceredeki bu sufle harcını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaşıkla 6 sufle kalıbına doldurun.
Her kalıptaki sufle harcının üstüne[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ayırdığınız kuşkonmaz saplarından birini yerleştirip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaplan bir fırın tepsisine dizerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tepsiyi fırına verin.
Sufleler kabarıncaya ve altın sarısı bir renk alıncaya (orta bölümleri hâlâ yumuşak olmalıdır) kadar (15 - 20 dakika) pişirip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tepsiyi fırından alarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hemen servis yapın.


Saat: 00:08

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2