Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sebze Yemekleri (https://seversintabi.com/sebze-yemekleri/)
-   -   Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik) (https://seversintabi.com/sebze-yemekleri/34547-saray-usulu-lahana-dolmasi-6-kisilik.html)

ceyLin 31 January 2009 10:24

Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)
 
Malzemeler
1 adet orta boy lahana[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su


Yemeğin Tarifi
Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın.
Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tuz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karabiber[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hepsini harmanlayarak karıştırın.
Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.
Üzerini geçecek kadar su koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servis yapın.


Saat: 08:55

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2