Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Serbest kursu (https://seversintabi.com/serbest-kursu/)
-   -   türk kadının toplumdaki yeri (https://seversintabi.com/serbest-kursu/26198-turk-kadinin-toplumdaki-yeri.html)

Syst3m 7 January 2009 15:31

türk kadının toplumdaki yeri
 
TÜRK KADININ TÜRK TOPLUMUNDAKİ YERİToplum içinde kişi hürriyetlerinin sınırı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu hürriyetin toplumun huzuru ile ilişkisi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerinde durulacak hususlardır. Kişi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aile[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] toplum ve millet hayatı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önemli bir bütün oluşturur.
Kadının toplumdaki yeri yüksektir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şereflidir.“Şuna inanmak gerekir ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” diyenAtatürk[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ailenin ana ögelerinden birini oluşturan kadının bizdeki anlamını “TürkiyeCumhuriyeti’nde kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en saygın yerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır.” şeklinde tanımlamış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadının yeri ve görevini de şöyle belirtmiştir:“Kadınlarımızın her millette olduğu gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bizim milletimiz için de ne kadar yüksek önemi olduğunu söylemeye gerek yoktur.Bizim milletimizde kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eskiden bu önemi gerçekten en yüksek derecede kazanmıştır. Büyük atalarımız ve onların anaları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarihin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olayların şahitliği ile ispatlanmıştır ki gerçekten yüksek erdemler göstermişlerdir. Burada birçok noktalardan sayabileceğimiz o erdemlerin en büyüğü ve en önemlisi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] değerli evlâtlar yetiştirmeleriydi.
Gerçekten Türk milletinin bütün dünyada yalnız büyük ezici gücünü göstermiş olması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] görkemli savaşlar yapmış bulunması hep böyle değerli ataların erdemli evlâtlar yetiştirmesi ve daha beşikten çocuklarının ruhuna mertlik ve erdem aşılaması sayesinde olmuştur.“ Atatürk’ün bu sözleriyle tarihteki önemi vurgulanan Türk kadını çalışma hayatımızda erkeğe ortaktır. Tüm çalışma hayatında kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erkeğin en büyük yardımcısıdır.
Atatürk bu düşüncelerini şöyle belirtmiştir:“Daha esenlikle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha dürüst olarak yürüteceğimiz yol vardır.Bu yol[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] büyükTürk kadınını çalışmamıza ortak yapmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayatımızı onunla birlikte yürütmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk kadınını bilimsel[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ahlâkî[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ekonomik hayatta erkeğin ortağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arkadaşı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yardımcısı ve destekleyicisi yapmak yoludur.”Bu düşünce yapısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk toplumunda bir insan olarak kadına kişilik vermiş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ekonomik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal ve siyasî hayattaki yerini belirlemiştir.
Toplumun ilerlemesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmesi içinTürk kadınının bu niteliklere sahip olması gereklidir.


Saat: 15:41

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2