Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Serbest kursu (https://seversintabi.com/serbest-kursu/)
-   -   Hayat (Deneme) (https://seversintabi.com/serbest-kursu/4262-hayat-deneme.html)

Syst3m 7 November 2008 18:38

Hayat (Deneme)
 
Hayat (Deneme)

Hayat mı?
Bir zaman boşluğu herhalde. Yaşam olmasından çok, ölümden kısa bir süreliğine ayrılmak belkide. Sebepsiz uzun ölümün eksildiği nokta yaşam. Şiirler müziksiz sözler, şarkılar sözü yarım ezgiler. Herşeyde bir eksiklik. Anlamda, anlatımda, yaşamda, düşte, sende, bende. Biz olamamakta bir eksiklik.

Telefona uzanan elde saklı kulağın sevgisi. Ya gözlerin ki? Yollardan, binalardan, kırmızı ışıktan sonra ve gözler sisli br kara kış gecesinde. Eskimesini istemediğin ama kendisini ceset yapan bir sesin telefondan sana durumunu sorması kadar güzeldir yaşam ve bir o kadar kötüdür ölüm. Yine su içmek nefes almak kadar zorunluluktur o sese;
- İyiyim. Ya sen? demek...

O kadar güzel ve gereklidir ki hayat sana ilk EVET dediğinde; ve yine en az onun kadar güzeldir ölüm sana son kez HAYIR! dediğinde. Evet zamanlarında kanatlar takarsın mesafeler kısalır. Lügatında zorluk diye bir kelime yoktur.Eksiklik yoktur. Bir şarkınız vardır sözü tam müzigi güzel. Hele bir anı vardır o şarkının bu dünyadan ve bu yaşamdan olamayacak kadar güzel.

**************** Sensiz açar mıyım?
**************** Baharlar gelse bile.
**************** Sensiz uçar mıyım?
**************** Kanadım olsa bile.

Şarkının adında söz verir sana. Şarkınızdan sonra tutmaz sözünü. Güzelliğini tarif edemediğiniz o sözler çalınca apansız radyoda, size en çok acı veren şey olur. Ve sen telefonun diğer ucunda intihar etmiş sese şarkıyı hatırlayıp hatırlamadığını bir türlü soramazsın. Soramazsın çünkü cesetlerin sözünü tutmak gibi bir kaygısı yoktur.

İşte hayat!
Yaşamsal bir çizgi mi? Yoksa ölümden çalınan küçük bir nokta mı?



Saat: 07:19

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2