|
|||
|
|||
![]()
Kabul
![]() ![]() ![]() ![]() EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA Eşinin kişiliğini küçük düşürücü ![]() ![]() 2. İŞİ YOKUŞA SÜRME Günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir. Diğer eş “On yıldır sana söyledim; ama beni dinlemedin ![]() 3. GEÇMİŞİ HATIRLATMA Evlilik hayatı boyunca insanların olumsuz hatıraları olmuştur. Kavgalar ![]() ![]() ![]() 4. GENELLEMEDE BULUNMA Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak ![]() ![]() ![]() 5. EŞİNİN AKLINI OKUMA Çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirlerine mesafe koymaya başlarlar. Sürekli iğnelemeler ![]() ![]() 6. KENDİNİ HEP HAKLI GÖRME Hatalar ![]() ![]() 7. KONUŞURKEN SÖZLERİN KESİLMESİ VE SES TONUNU YÜKSELTMESİ İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek ![]() ![]() ![]() 8. EŞLERDEN BİRİNİN KENDİSİNİ TERAPİST YERİNE KOYMASI ‘Senin hasta olduğunu biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|