![]() |
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Hoşafın iyisi kötüsü olmaz (eşek)
*Geçen altın semer taktım sonra baktım yine ben (Eşek) *Köprüyü geçerken dayı diyene sakın inanma (ayı) *Bir zıplarsın ![]() ![]() *Çömelen insanı ısırmayan bizden değildir (köpek) *O suyu içsende sokarım ![]() *Altımda buzağı arayan keriz enayinin önde gidenidir. (öküz) *Bedevi ![]() *Atladığın yere dikkat et (sazan) *Kaz gelecek yerden hayır gelmez (tavuk) *Acele işe şeytan karışır (kaplumbağa) *Damlaya damlaya ev olur (balık) *Sevmek keman çalmak gibidir ![]() *Hayat üzülmeye değmeyecek kadar kısadir... (kelebek) *gemiden oğlum düşse yerim (Köpek balığı) *Devletin malı deniz ![]() *Önce hendeği boşver ![]() ![]() olmadı hendek opsiyonunu tekrar gözden geçir. (deve) *Ali Şen baskan ![]() |
|
|||
|
|||
![]() *İnsana sormuşlar 'boynun niye düz' diye
nerem eğri ki demiş (deve) *Islandım kurudum sel neyler beni ![]() *Besle beni ![]() *Dağlar kurdun ![]() *Azıcık hayvan ol - Bütün hayvan alemi (korunmak ve yemek maksadi disinda ![]() *Hamama giren terler.(hamamböceği) *Kurt kocayınca affetmem. (kopek) *Ölümüm arpadan olsun (at) *Ben ![]() ![]() *Hanım ![]() *'söğüt dalına yuva yaparsan yavrunu sinek kapar'' (manda) *Çevir muzu yanmasın (maymun) *sakla yosunu....unuttum lan atasözünü... atasözü ne lan ? (balık) *Ne zaman acıksak kendimizi darı ambarında buluruz (tavuk) *İnsandır ne yapsa yeridir (genel familya) *Olayları değiştiremiyorsanız ![]() *bir insan sana "eşek" derse umursama ![]() *Rüzgara tüküren ![]() |
![]() |
|
|