|
|||
|
|||
![]()
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fâtiha Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineşşeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahıym Elhamdü lillahi rabbil aalemiyn * Errahmâanir rahıym * Mâaliki yevmiddiyn * Iyyâakena'büdü ve iyyâakenesteıyn * Ihdine's-sıraatal müstekıym * Sıraatalleziyne en amte aleyhim * Gayril meğduubi aleyhim veled daaaliyn * Aamiyn 1. Rahmân ve rahîm olan Allah'ın adıyla. 2. Hamd (övme ve övülme) ![]() 3. O ![]() 4. Ceza gününün mâlikidir. 5. Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnýz senden medet umarız. 6. Bize doðru yolu göster. 7. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramıþların ve sapmışların yolunu değil! [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fil Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineşşeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahıym Elemtera keyfe feale rabbüke bi eshaabil fiyl * Elem yec'al keydehüm fii tadliyl * Ve ersele aley him tayran ebâabiyl * Termiyhim bi hýcâaratim min sicciyl * Fecealehüm Ke asfim me'küül * l. Rabbin fil sahiplerine neler etti ![]() 2. Onların kötü planlarýný boşa çıkarmadı mı ? 3. Onlarýn üstüne ebâbil kuşlarını gönderdi. 4. O kuşlar ![]() 5. Böylece Allah onları yenilip çiğnenmiş ekine çevirdi. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kureys Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineþþeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahýym Li iylâafi kurayşin * iylâafihim rihleteş şitâaaai vessayf * Fel ya'büdüü rabbehâazel beytillezii et 'amehüm min cuuıv ve âamene hüm min havvf * 1. Kureyş'e kolaylaştırıldığı ![]() 2. Evet ![]() ![]() 3. Onlar ![]() ![]() ![]() 4. Kendilerini açlıktan doyuran ve her çeşit korkudan emin kıldı. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Maun Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineþþeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahıym Eraeytellezi yükezzibi biddiyn * Fezâalikellezi yedü'ul yetiym * Velâa yehuddu alâa ta'aamil miskiyn * Feveylül lil musalliyn * Elleziyne hüm an salâatihim sâahüün * Elleziyne hüm an yüraa üüne ve yemneuunel mâauun* 1. Dini yalanlayaný gördün mü? 2. Ýþte o ![]() 3. Yoksulu doyurmaya teþvik etmez; 4. Yazýklar olsun o namaz kılanlara ki ![]() 5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar. 6. Onlar gösteriþ yapanlardır ![]() 7. Ve hayra da mâni olurlar. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kevser Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineþþeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahýym Ýnnâa e'taynâakel kevser * Fesalli li rabbike ven har * inne þâanieke hüvel ebter * 1. (Resûlum!) Kuþkusuz biz sana Kevser'i verdik. 2. Þimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes. 3. Asıl sonu kesik olan ![]() [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kafirûn Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineþþeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahýym Kul yâa eyyühel kâafiruun * Lâa e'büdü mâa tebüdüün * Velâa entüm aabidüüne mâa a'büd * Velâa ene aabidüm mâa abed-tüm * Velâa entüm aabidüüne mâa e'büd * Leküm diynüküm veliye diyn * l. (Resûlüm!) De ki: Ey kâfirler! 2. Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam. 3. Siz de benim taptıðıma tapmıyorsunuz. 4. Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak deðilim. 5. Evet ![]() 6. Sizin dininiz size ![]() [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Nasr Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineþþeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahıym ızâa câaaae nasrullaahi vel fethu * Ve raeytennâase yedhu-lüüne fii diynillahi efvâacâa * Fesebbih bihamdi rabbike vesteðfirhü innehüü kâane tevvaâbâa * 1. Allah'ın yardımı ve zaferi geldiði ![]() 2. Ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girmekte olduklarını gördüðün vakit 3. Rabbine hamdederek O'nu tesbih et ve O'ndan maðfiret dile. Çünkü O ![]() [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tebbet Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineþþeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahýym Tebbet yedâaa ebiylehebivve tebbe * mâa aðnâa anhü mâalü-hüü ve mâa keseb * Se yaslâa nâaran zâate leheb * Vemraetühüü hammâatel hatab * Fii ciydihâa hablüm mim mesed * 1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da. 2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi. 3. O ![]() 4. Odun taþıyıcı olarak karısı da (ateþe girecek). 5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüþ bir ip olduðu halde. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ihlas Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineþþeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahıym Kul hüvellâahü ehad * Ellâahüs samed * Lem yelid ve lem yüüled * Velem yeküllehüü küfüven ehad * 1. De ki: O ![]() 2. Allah sameddir. 3. O ![]() 4. Onun hiçbir dengi yoktur [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Felak Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineþþeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahıym Kul euuzü birabbil felak * Min þerri maa halak * Ve min þerri ðaasikýn izâa vekab * Ve min þerrin neffâasati fil 'ukad * Ve min þerri haasidin izâa hased * 1. De ki:"Ben aðaran sabahýn Rabbine sıðınırım ![]() 2. Yarattığı şeylerin şerrinden ![]() 3.. Karanlığı çöktüðü zaman gecenin şerrinden ![]() 4. Ve düðümlere üfürüp büyü yapan üfürükçülerin şerrinden ![]() 5. Ve kıskandıðı vakit kıskanç kişinin şerrinden sabahın Rabbine sıðınırım! [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Nâs Sûresi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eûzü billâhi mineşşeytânir racîym Bismillâhir- rahmânir- rahıym Kul euuzü birabbinâas * Melikinnâas * ilâahinnâas * Min şerril vesvâasil hannâas * Ellezii yüvesvisü fii sudüürinnâas * Minel cinneti vennâas * 1. De ki: Sıðınırım ben insanların Rabbine ![]() 2. Ýnsanlarýn Melikine (mutlak sahip ve hakimine) ![]() 3. insanların ilâhına. 4. O sinsi vesvesenin şerrinden ![]() 5. O ki insanların göðüslerine (kötü düþünceler)fısıldar. 6. Gerek cinlerden ![]() [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] |
![]() |
|
|