Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 7 December 2008, 19:48
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Post Yunan Mutfagi (Musakka)

Yunan Mutfagi

Musakka


Malzemeler:

1,5 kg çekirdeksiz patlıcan
2 orta boy soğan
600gr dana kıyma
1 çay kaşığı kekik
muskat
6 çorba kaşığı galeta unu
500gr domates
100gr rende kaşar
50gr margarin – tereyağı
5 çorba kaşığı un
350 – 400 gr süt
3 yumurta
Yeterince karabiber ve tuz


Yapilisi:

Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm. genişliğinde doğrayın ve bol tuzlu suda 1 saate yakın bekletin.Böylece patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır. Siyah suyu süzün patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayın. Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne veya kagit havluya çıkarınız.

Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun. İçine 5 Cl. tatlı beyaz şarap,1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra baharatları da ilave edin. 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırın.
Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın.
Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin.
Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin.

Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın.
Bu sosu musakka üzerine dökün.180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri nar gibi kizarincaya kadar) pisirin.
Sicak servis yapin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 05:26


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.