Afrika Mutfagi
Acili Tavuklu Pilav
Malzemeler:
Yağ (Rafine) 4 çorba kaşığı
Tavuk (Dört parçaya bölünmüş) 1 adet
Salam (Dilimlenmiş) 225 gr.
Soğan (Kıyılmış) 2 adet
Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 4 adet
Tuz 2 silme çay kaşığı
Karabiber Yarım silme çay kaşığı
Yeni bahar Yarım silme çay kaşığı
Domates (Soyulmuş ve kıyılmış) Yarım kilo
Domates suyu 1,5 bardak
Taze fasulye 100 gr.
Pirinc 1 su bardağı
Yapilisi:
Yağı geniş bir tencerede eritip tavukları kızartın.
Tavukları tencereden çıkartın, içine salamı, soğanı, kırmızı acı biberi, tuzu, karabiberi ve yeni baharı atın.
Soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soğanları kavurun.
Domatesi ve domates suyunu katın. Kaynatın, sonra tavukları koyun ve üzerine taze fasulyeyi serpiştirin.
Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Bu arada, tuzlu suda pirinci 10 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Pirinci, domates karışımına katın ve suyunu çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Acili Tavuklu Pilav
Malzemeler:
Yağ (Rafine) 4 çorba kaşığı
Tavuk (Dört parçaya bölünmüş) 1 adet
Salam (Dilimlenmiş) 225 gr.
Soğan (Kıyılmış) 2 adet
Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 4 adet
Tuz 2 silme çay kaşığı
Karabiber Yarım silme çay kaşığı
Yeni bahar Yarım silme çay kaşığı
Domates (Soyulmuş ve kıyılmış) Yarım kilo
Domates suyu 1,5 bardak
Taze fasulye 100 gr.
Pirinc 1 su bardağı
Yapilisi:
Yağı geniş bir tencerede eritip tavukları kızartın.
Tavukları tencereden çıkartın, içine salamı, soğanı, kırmızı acı biberi, tuzu, karabiberi ve yeni baharı atın.
Soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soğanları kavurun.
Domatesi ve domates suyunu katın. Kaynatın, sonra tavukları koyun ve üzerine taze fasulyeyi serpiştirin.
Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Bu arada, tuzlu suda pirinci 10 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Pirinci, domates karışımına katın ve suyunu çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.