|
|||
|
|||
![]() DENETİMLİ SERBESTLİK NEDİR? Mehmet Can Özkaya
Denetimli Serbestlik (DS) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünün; Soruşturma Evresinde ![]() Kovuşturma Evresinde ![]() Kovuşturma sonrası Evrede ![]() Salıverme sonrası Evrede ![]() Adli kontrol ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde ![]() Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar ile denetim süresi içindeki yükümlülüklerin yerine getirilmesi evrelerinde görev ve sorumlulukları vardır. Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı İş Arama İzni ile Cezanın Konutta İnfazı ile İlgili İşlemler DENETİMLİ SERBESTLİK SİSTEMİNİN HEDEF KİTLESİ KİMLERDİR? Suça sürüklenen çocuklar ![]() Şüpheli ![]() ![]() ![]() Şüpheli ![]() ![]() ![]() Mağdurlar (Suçtan zarar görmüş kişiler). DENETİMLİ SERBESTLİK HİZMETLERİ NELERDİR? Çocuklar için DS Hizmetleri: Eğitim ve Eğitime Devam Ettirme Çalışmaları: Mahkemelerce ![]() Rehberlik Hizmetleri: Psikososyal Destek: Gerek DS Şubesine gelen; gerekse de Ceza İnfaz Kurumundan salıverilen çocukların topluma faydalı birer birey olarak yaşamlarını devam ettirmelerini sağlamak ve psikolojik durumlarını güçlendirmek için verilen her türlü destek çalışmalarıdır. Bunlar: Denetim Planı (DP) doğrultusunda istenilen amacın gerçekleşmesi için çocuğun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğa eğitim ![]() ![]() ![]() Yaşadığı çevredeki kişileri ziyaret ederek ![]() ![]() ![]() Hakkında tedbir bulunan çocukların DP doğrultusunda ![]() İş ve meslek edindirme kurslarına yönlendirmek. Bunlar: Milli Eğitime bağlı ![]() Suça sürüklenen şüpheli ![]() ![]() 1.2. Tedavi Hizmetleri: Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 24/04/2006 tarih ve 8113 2006/49 sayılı genelgesi doğrultusunda sıralı hastaneler gözetilerek tedavilerinin yapılmasını sağlamak. Kuruma başvurmasından başlayarak ![]() ![]() ![]() Çocuğun ![]() 1.3. İstihdam Hizmetleri: Aşağıda ayrıntıları ile açıklanmıştır. Yetişkinler için DS Hizmetleri: Rehberlik Hizmetleri: Psikososyal Destek: Gerek DS Şubesine gelen; gerekse de Ceza İnfaz Kurumundan salıverilen kişilerin topluma faydalı birer birey olarak yaşamlarını devam ettirmelerini sağlamak ve psikolojik durumlarını güçlendirmek için verilen her türlü destek çalışmalarıdır. Bunlar: Denetim Planı (DP) doğrultusunda istenilen amacın gerçekleşmesi için kişinin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kişiye eğitim ![]() ![]() ![]() Yaşadığı çevredeki kişileri ziyaret ederek ![]() ![]() ![]() Hakkında tedbir bulunan kişilerin DP doğrultusunda ![]() İş ve meslek edindirme kurslarına yönlendirmek. Bunlar: Milli Eğitime bağlı ![]() Suça sürüklenen şüpheli ![]() ![]() 2.2. Tedavi Hizmetleri: Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 24/04/2006 tarih ve 8113 2006/49 sayılı genelgesi doğrultusunda sıralı hastaneler gözetilerek tedavilerinin yapılmasını sağlamak. Kuruma başvurmasından başlayarak ![]() ![]() ![]() Kişinin ![]() |
![]() |
|
|