Genel Paylaşım Forumu     forum  

Go Back   Genel Paylaşım Forumu > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 8 December 2008, 20:20
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Post Tokat yöresine ait olan nefis bir tat BAT.....

Tokat yöresine ait olan nefis bir tat BAT.

Malzemeler;



2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1/2 demet maydanoz dereotu
Varsa 1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz kırmızı biber kırmızı pul biber reyhan
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz



Hazırlanışı;

Mercimekleri üzerine çıkacak kadar su koyarak pişirelim. Aynı suya ince bulguru salçayı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız domates kuru soğan yeşil biber maydanoz dereotu nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edelim. Sevdiğimiz ekşilik derecesine göre kontrol ederek limon ve nar ekşisini de koyalım. Suyu fazla olmayacak ama hafif sulu bir karışım olacak. Yeşil mercimeğin suyu genelde yetiyor ama çok susuz kalmış gibi olursa kaynamış ılımış su ilavesi yapabilirsiniz. Tabii tuz ve baharatları da ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. En son cevizini karıştıralım ve asma yaprağı ile birlikte servis edelim

bir tokatlı olarak bat üzerine önerilerr

marulla çok güzel olarak yenilir ama siz isterseniz yaprak da kullanabilirsiniz eger yazın yiyorsanız içine buz gibi su koyarsanız süper bir tadı olurrr şimdiden afiyet olsunn anlamadığınız yer olursa sorun memleketime özgüdür bilirimmm.

ve resimm


Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 06:11


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.