#1
|
|||
|
|||
![]()
Kabakli Domates yemeğiii
Malzemeler: (2 kisilik) - 1 buyuk sogan (150 g) - 400 g domates (olgun) - 300g kabak - 1 tane sarimsak - 6 cL zeytin yag (4 corba kasigi) - 1/2 kahve kasigi kekik - Tuz ![]() Yapilisi: Sogan'i soyun ![]() ![]() Kabaklari soyun ve ince dilimler halinde kesin (3-4 milimetre). Domatesleri soymadan kabaklarla ayni kalinlikta olacak sekilde kesin. Firina vereceginiz tepsiyi (20 cm'lik) sarimsakla surtun. Tepsiye pismis soganlari yerlestirin. Ustune tuz ve karabiber serpin. Bu soganlarin ustune bir sira domates ![]() Ustune kekik serpin ve iki kasik zeytinyag gezdirin. Onceden isitilmis (250°C-th8) firina surun Pisme sirasinda ara sira delikli bir kepcenin sirtiyla malzemeleri bastirin. 30 dakika kadar pisirin. *Bu yemek sicak ve soguk yenebilir ![]() |
![]() |
|
|