Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 8 December 2008, 20:56
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Post Yürek Sote

MALZEMELER
4 Koyun Yüreği (temizlenip küçük kuşbaşı parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
5-6 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip ince doğranmış)
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber


HAZIRLANIŞI
Sote yüreği yanında tereyağlı pilav garnitürüyle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.
Tereyağı orta boy bir tavada orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip sık sık karıştırarak 2-3 dakika renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz. Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip sık sık karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirdikten sonra tuzu ve biberi katınız. Arasıra karıştırarak 3-4 dakika daha domatesler suyunu çekene kadar pişirip tavayı ateşten alınız.
Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:32


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.