#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
1 su bardağı eritilmiş ![]() 1 su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat kullanırsanız üzerine iki damla limon sıkarsanız ![]() Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak) 3-4 adet ![]() Üzeri İçin; 2 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı çörek otu HAZIRLANIŞI Derin bir karıştırma kabının içine yağı ![]() ![]() Bir taraftan da azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Sonra bu hamuru 30 dakika kadar üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamurdan elimizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ![]() Sonra da bu çubukların uçlarını birleştirelim ve ufak simit şeklini verelim. Ya da elimizle yuvarlayarak 9-10 santim çapında yuvarlak çörekler yapabilirsiniz. Yağlanmış bir tepsiye bu çörekleri yerleştirelim. Çırpılmış yumurta sarılarını her bir çöreğin üzerine bir fırça ya da bir top pamuk yardımıyla sürelim. Üzerlerine çörek otu serpiştirip ![]() 30-35 dakika kadar pişen çörekleri sıcak olarak da servise sunabilirsiniz. |
![]() |
|
|