#1
|
|||
|
|||
![]() ![]() Yemek yapmayı ve mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorsunuz ama ufak tefek aksilikler yüzünden keyfiniz mi kaçıyor -Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız![]() Omletleriniz yeterince kabarmıyor ![]() ![]() Bu püf noktalar sayesinde artık dert etmenize gerek yok! ![]() -Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz. -Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz. -Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir. -Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun ![]() -Unlarınızın böceklenmemesi için ![]() -Peyniri kolay rendelemek için ![]() -Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için ![]() -Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün ![]() -Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. -Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç ![]() -Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın. -Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz. -Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın. -Fırında patates yapmadan önce ![]() -Soğan ![]() ![]() -Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz. -Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur. window.google_render_ad(); |
![]() |
|
|