#1
|
|||
|
|||
![]() Olta İle Balık Avlama Teknikleri ![]() ÇAPARİ OLTASI : Makinalı olarakta kullanılan bu yöntem daha çok küçük balıkların avlanmasında kullanılır. Takımdaki misina ve iğne seçimi ile köstek sayısı ortama ve balığa göre değişir. ![]() SARDALYALI KIPRIS TAKIMI : Didim ve çevresinde en çok tercih edilen yöntemdir. Sardalya balığının üzerine şekilde görüldüğü gibi 6-10 adet iğne dolanır. Bazıları balığa saplanarak kamufle edilir. Kuyruk kısmına ise misina ile düğüm atılır. Bu yöntemin avantajı her boyda balığı yakalamaya elverişli olmasıdır. Bu teknikle avcılık çok zevkli ve verimli geçer.( O gün balık varsa tabii ) Yöntemin olumsuz tarafı dip kısmın bilinmediği yerlerde takımın takılmaya elverişli olmasıdır. Takılma probleminden azaltmak için olta toplanırken takımın makinaya hızlı sarılması yararlıdır. ![]() OLTAYA CANLI YEM TAKILMASI : Özellikle Levrek gibi balıkları avlamak için; balığın dolaştığı düşünülen yerlere canlı yemli takımlar bırakılabilir. İğne balığa şekilde görüldüğü gibi veya üst yüzgecinden geçirilir. ![]() SAZLI YER TAKIMI : Takımlarımızın takılma olasılığını azaltmak ve yemi balıkların görmesi için yukarı kaldırmak amacıyla kullanılan yöntemdir. Pareket avcılığında buna benzer yüzlerce iğneli takımlar kullanılr. Şamandıra olarak terlik süngeri kullanılır ![]() ZARGANA TAKIMI : Şamandıra ![]() ![]() ![]() İĞNE BAĞLANMASI : Misinanın iğneye bağlanmasında en çok tercih edilen yöntem ÇİPURA - ALYANAK : Yılın her döneminde sularımızda olta ve zıpkınla bolca avlanmakla birlikte ![]() ![]() ![]() Olta avcığında yem olarak karides ![]() ![]() Çipura yemlenme ve saatlerinde özellikle tan ağarırken iyi av verir. Gece avcılığında ise gelen balık büyüktür. ![]() KARAGÖZ : Yılın her döneminde sularımızda olta zıpkın ve sepetle bolca avlanmaktadır. Zıpkın avcılığında genellikle üçlü uç kullanılır. Ortalam boyları 10- 15 cm olup daha büyüklerine bizim sularda nadir rastlanır. Eti çipura kadar olmasa da lezzetlidir.Olta ile avcılığında hafif takımlar kullanılmalı ve oltanın fazla uzağa atılmasına gerek yoktur. Gündüz av verir. Oltaya takılan kalamar ![]() ![]() KEFAL : Ülkemiz sularında bolca bulunan bu balık ![]() ![]() Zıpkın avcılığında iyi nişan alınmaz ise zıpkının balığa saplanmadığı veya parçaladığı görülür. MELANURYA : Eylül ayından sonra sularımız da bolca olta ile avcılığı yapılır. Eti fena sayılmaz ![]() ![]() Sandalla açılıp çapari ile avcılığının yapılması mümkündür. ![]() SİNAĞRİT : Çipura balığına benzer. Sularımızda yaşayanları oldukça büyük olup ![]() ![]() Olta ile avcılığı tesadüf olup ![]() ![]() Eti beyaz ve çok lezzetlidir. Tavası ![]() ![]() ![]() LEVREK : Sularımızda sık bulunan ve olta ve zıpkınla ![]() ![]() ![]() Sürütme ve kaşık ile avcılığı ![]() ![]() ZARGANA : Ülkemiz sularında av dönemlerinde oldukça fazla bulunan bir balıktır. Sürü halinde yüzeyde gezen bir balık olduğundan şamandıralı özel bir olta ile avcılığı yapılır. Olta olabildiğince uzağa atılır ve hafif hafif çekilmeye başlanır. Oltanın atıldığı bölgede zargana varsa birkaç tanesi birden yeme atlar. Yakalanan balık oltadan kurtulmak için kendisinden beklenmeyecek bir çeviklikle zik zaklar çizer dışarılara zıplar. bu balığın eti lezzetli olup ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|