Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 2 January 2009, 12:33
Siyah
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Hamsİ BuĞulama

MALZEMELER:
-1 kg hamsi
-4 adet domates
-1 adet iri soğan
-2 diş sarımsak
-1/2 limon suyu
- zeytinyağı
-pulbiber, tuz
-maydonoz
YAPILIŞI :
Hamsileri temizleyin ve kılçıklarını çıkartın .Yıkayıp sularının süzülmesi için delikli bir süzgece koyun. Soğanı piyazlık doğrayın.Sarımsakları doğrayın. Tavada soğan ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, ufak ufak doğrayın, soğana ilave edin. 5 dakika kadar pişirin. Pul biber, tuz , yarım limon suyu , ve 1 su bardağına yakın su ilave edin . Sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.Daha sonra ocaktan alın ve hamsileri bu sosun içine dizin . Üzerine kabukları soyulmuş limon dilimleri yerleştirin. Suyunu ayarlayın . Yetersiz ise ilave edin. Ama fazla su koymayın çünkü suyunu çekmesi lazım . Tavaya kapak kapatıp hamsiler pişinceye kadar 15-20 dak. pişirin. İndirmeye yakın üzerine kıyılmış maydonoz serpin . Afiyet olsun .
İsterseniz sosu tavada pişirdikten sonra hamsilerin üzerine döküp fırına da verebilirsiniz.
Ellerinize sinen balık kokusunu çıkarmak içinde sirke yada limonsuyu ile ellerinizi ovalayın. Gerçekten işe yarıyor. Afiyet olsun .


Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 05:45


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.