|
|||
|
|||
![]()
Ergenekon'un firari sanığı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le ilgili çarpıcı bir iddiada bulunuldu...
Siirt eski milletvekillerinden Kemal Birlik ![]() "Levent Ersöz ![]() ![]() ![]() Röportaj: Mehmet Korkmaz/Yeni Aktüel Kaybolan Amcasını Ararken Ergenekon'un İzine Rastladığını İleri Süren Siirt Eski Milletvekili Kemal Birlik'ten Çarpıcı İddialar… Yeni Aktüel'in 179'uncu sayısında yer alan "Bir Kuyuda 23 Ceset" başlıklı haberde ![]() ![]() ![]() Kaybolan amcanızı ararken akıbeti hakkında herhangi bir ipucu elde edebildiniz mi? Habur Gümrük Kapısı'nın içinde bir infaz yeri olduğu söylentisi dolaşıyordu. Bende amcamla arkadaşının gümrük kapısında kaybedildikleri yönünde bir kanaat oluştu. Çünkü onlardan önce de birçok kişi alınmış ve orada kaybedilmişti. - Habur Gümrük Kapısı'nda alındıktan sonra kaybolan kaç kişi var? Çok kişi var. Fakat o dönem öylesine korkunç bir ortam vardı ki ![]() ![]() ![]() - Amcanız Halil Birlik ve arkadaşı Mehmet Bilgiç'in neden hedef seçildiği konusunda bir fikriniz var mı? Amcamın da aralarında bulunduğu altı kişi ![]() ![]() ![]() ![]() - Şırnak ve çevresinde kaybolan insanların akıbetleriyle ilgili başka neler biliyorsunuz? HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İl Sekreteri Ebubekir Deniz'in kayboldukları dönemde Şırnak-Güçlükonak yolunda iki erkek cesedi bulundu. O cesetlerin kimlikleri açıklanmadı ![]() ![]() CHP'den milletvekili adayıydım. Bir miting sırasında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir binaya kapatıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Siz de Şırnak bir işadamısınız. Size de benzer bir baskı geldi mi? Ben öyle büyük bir işadamı değilim ama tanındığım için ben de benzer sıkıntılar yaşadım. JİTEM’de görevli itirafçılar ![]() ![]() Eski bir milletvekili olarak devletin tepe noktalarına ulaşma şansınız ardış. Siz de mi şikayetçi olmadınız? Geçmişte yaşadıklarımdan biliyorum ![]() Kaçırılan işadamları size neler yaşadıklarını anlattılar mı? 15 gün boyun ca kapatıkldıklar yerde her türlü işkenceden geçirldiklerini anlattılar. Oradan sğa çıkmaktan ümütlerini kesmişler. Çok yüksek miktarlarda fiyeler ödedikten sonra bırakıldıklarını söylediler. O dönem Şırnak’ta Janara Alay Komutanı olarak görev yapan Ergenekon davasının gıyabi tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz adını duydunuz mu? Demin bir sorunuza yanıt verirken ‘bölgede tanımak tanınmaktan avantajlıdır’ demiştim. Levent Ersöz ![]() ![]() ![]() ERSÖZ HAKKINDA ARAMA KARARI ÇIKARILDIĞI GÜN ŞIRNAK’TA YAPIMI SÜREN BİR BARAJIN GÜVENLİK SİSTEMİNİ KURUYORDU İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ersöz hakkında ‘Ergenekon Terör Örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla tutuklanam kararı vermesini nasıl yorumluyorsunuz? Levent Ersöz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|