Brokolili Ponpon Böreği
Malzemeler:
Hazırlanması:
Malzemeler:
- 16 adet milföy hamuru
- 2-3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
- 3-4 dal brokoli
- 2 adet havuç
- Tuz
- 1 yumurta
- çörek otu
Hazırlanması:
- Arpa şehriyeyi kaynar suda yumuşayana kadar pişirin. Pişince sıvıyağ, süt ve peynir ile karıştırın. Brokoliyi saplarına ayırıp kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp suyunu süzün.
- Bu arada milföy hamurlarını çıkarıp çözdürün. Havuçları rendeleyip kendi suyunda pişirin. Sebzeleri şehriyeli karışımla karıştırıp tadını kontrol ederek tuz ekleyin.
- Yumurtanın beyazını bu karışıma ilave edin. Küçük kek kalıbında yapacaksanız kalıpları yağlayın veya yağlı kâğıt serin. Hamurları büzerek kalıba yerleştirin.
- Ortalarına harçtan koyun. Kenarlarını bohça şeklimde kapatıp kürdanla tutturun. (Kalıp kullanmayacaksanız hamurları üçgen şeklinde kapatın.) Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.