|
|||
|
|||
![]() ![]() Yalçın Küçük bana deli deyin dedi Birand'ın boğazı düğümlendi. Tam söyleyecekti ki sustu! İşte bir garip adam Yalçın Küçük; Ergenekon soruşturması kapsamında önce gözaltına alınan dün de serbest bırakılan Prof. Dr. Yalçın Küçük ![]() ![]() Prof. Dr. Yalçın Küçük ![]() Mehmet Ali Birand: Polis eve gelince şaşırdınız mı? Yalçın Küçük: Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() M.A.B: Gelince ne yaptınız? Y.K: Onlar gelince bekliyordum zaten. Sonra bir süre bekledim ve banyo yaptım. Yapılmaz dediler ama ben yaptım. M.A.B: İçeriyi polisler didik didik yapıyorlar ve siz banyo yapıyorsunuz öyle mi? Y.K: Ben kıdemli gözaltına alınan bir isimim. Sevgili Uğur Mumcu benim gözaltılarımı yazmazdı artık. Yalçın Küçük haftalık görüşmesine gitti diye yazardı. İkinci olarak ben şunu görüyoru ![]() ![]() ![]() M.A.B: Ne giydiniz? Y.K: Bi defa çok tecrübeliyim. Nezarathane de üşürsün ![]() Bu tertibin içinde olmaktan mutluyum. Tertip burada askeri bir izahtır. Tutuklanmak gözaltına alınmak kötü birşeydir. O bakımdam memnunum. Paşa hazretleri de karısına demiş ki Hurşit Paşa ile Şener Paşa böyle işler yapıyormuş. Bana haber vermemişler anlaşılan beni ciddiye almamışlar demiş Paşa hazretleri. M.A.B: Sorgu Y.K: Benim sorgum 20 saat sürdü. M.A.B: Fenalık geçirmediniz mi? Y.K: Hayır onlar geçirdi. M.A.B:12 Eylül'de sizin hakkınız da savcıyı kanser etti diye yazmıştı! Y.K: Dünyada benimle ilgili verilen hükümler ![]() ![]() Bana deli denilmesinden hoşlanırım ![]() |
![]() |
|
|