MALZEMELER
1/2 kg Kıyma
100 gr Pastırma
3 Baş Soğan
4 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 Adet Limon
HAZIRLANIŞI
Kıymayısı tencereye koyun. Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun. İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun.
Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayısı içerisine koyup pişirin. Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun.
1/2 kg Kıyma
100 gr Pastırma
3 Baş Soğan
4 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 Adet Limon
HAZIRLANIŞI
Kıymayısı tencereye koyun. Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun. İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun.
Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayısı içerisine koyup pişirin. Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun.