Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 31 October 2008, 19:14
eLanuR eLanuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member
 
Kayıt Tarihi: 1 September 2008
Mesajlar: 0
Arrow Etli lahana sarması

Malzemeler (4 kişilik)
* 1 adet lahana
* 300 gr kıyma
* 1 çay bardağı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 2 adet domates, tuz
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 4 çorba kaşığı margarin
* maydanoz, karabiber

Hazırlanışı
lahanada, dolma olabilecek yaprakları ayırın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın ve bu yaprakları içine atın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir tepsiye çıkartın. Kıymaya ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, rendelenmiş domates, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve az miktar su ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yapraklara koyup sarın. Bir tencerenin dibine birkaç lahana yaprağı serip dolmaları dizin. Üzerine örtecek kadar su, margarin ve az tuz ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Hafif ateşte pişirin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:35


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.