Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 27 January 2009, 22:17
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Sakızlı Dondurma

Sakızlı Dondurma

=MALZEMELER=

1 kg. Süt
25 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı hazır salep
4 - 5 Adet damla sakızı

=HAZIRLANIŞI=


# Damla sakızları belirtilen şekerden 1 çorba kaşığı alınarak havanda beraber dövülür.
# Süt alüminyum olmayan bir tencereye konur ve bir taşım kaynatılır.
# Kaynayan sütün üzerine salep toz şeker ve dövülmüş sakız konur.
# Tencere tekrar ocağa konur sürekli karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
# Pişme sırasında sürekli kaşıkla savurarak dondurmanın sünmesi sağlanır.
# Tencere ocaktan alınır ve dondurma kabına koymadan önce savurarak ve karıştırılarak karışım ılıtılır.
# Ilıyan dondurma plastik bir dondurma kabına konur buzdolabının buzluğuna yerleştirilir.
# Homojen olması için 45 dakika 1 saat arayla buzluktan alınır alt üst edilir tekrar buzluğa konur.
# Dondurma kıvamını alınca kapağı kapatılır. Arzu edildiği zaman ikram edilir.

Not: Sakızlı dondurma İzmir Çeşme bölgesinin sevilen lezzetidir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:48


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.