#1
|
|||
|
|||
![]()
Sakızlı Dondurma
=MALZEMELER= 1 kg. Süt 2 ![]() 2 Çorba kaşığı hazır salep 4 - 5 Adet damla sakızı =HAZIRLANIŞI= # Damla sakızları belirtilen şekerden 1 çorba kaşığı alınarak havanda beraber dövülür. # Süt ![]() # Kaynayan sütün üzerine salep ![]() # Tencere tekrar ocağa konur sürekli karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir. # Pişme sırasında sürekli kaşıkla savurarak ![]() # Tencere ocaktan alınır ve dondurma kabına koymadan önce savurarak ve karıştırılarak karışım ılıtılır. # Ilıyan dondurma plastik bir dondurma kabına konur ![]() # Homojen olması için 45 dakika 1 saat arayla buzluktan alınır ![]() ![]() # Dondurma kıvamını alınca kapağı kapatılır. Arzu edildiği zaman ikram edilir. Not: Sakızlı dondurma ![]() |
![]() |
|
|