Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 27 January 2009, 22:31
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Sütlü pirinç soslu karamelli dondurma


Hazırlama süresi 25 dakika
6-8 adet
275 kalori
Malzemeler:
300 gram pirinç
150 gram pudra şekeri
1 litre süt
125 ml. vanilya likörü
400 ml. vanilyalı sıvı krema
karamelli dondurma
çubuk tarçınHazırlanışı:
* Geniş bir tencerede 125 ml. vanilya likörünü ve sütü ısıtın. Pirinci soğuk suda iyice yıkayın. Suyunu süzün. Bir tencereye alın ve üstünü tamamen kaplayacak kadar su ile doldurun.
* Karışımı kaynatın. Yıkadığınız pirinçleri süzüp vanilya likörü ve süt karışımını ısıttığınız kaba alın.
* Pirinçler sütü çekene kadar yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin.
* Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin.
* Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın. Üstüne 1–2 top karamelli dondurma ekleyerek servis yapın.
İsterseniz hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip
tatlandırabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:37


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.