Fıstıklı Dondurma
Mazlemeler: Mutfak:
1 Litre süt Zorluk *
250 gr tozşeker Süre 20dk
5 gr salep Kaç Kişilik 10
100 gr dövülmüş antep fıstığı Yöntem
Hazırlanışı:
· Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın.
· Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
· Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun.
· Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.
· İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.
Mazlemeler: Mutfak:
1 Litre süt Zorluk *
250 gr tozşeker Süre 20dk
5 gr salep Kaç Kişilik 10
100 gr dövülmüş antep fıstığı Yöntem
Hazırlanışı:
· Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın.
· Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
· Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun.
· Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.
· İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.