Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28 January 2009, 12:50
HaZzAn
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası)







Malzemeler:
2 su bardağı sıcak sut1 kahve fincanı margarin1 kahve fincanı tereyağı1,5 su bardağı pirinç unu1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı1,5-2 su bardağı tozşeker


Yapılışı:
  1. Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.
  2. Tozşekeri süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  3. Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
  4. Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin. Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin.
  5. Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:30


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.