Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28 January 2009, 16:34
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Romlu Meyveli Dondurma

Romlu Meyveli Dondurma

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 kg frambuaz
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı rom

yapılışı

Yumurta aklarını şekerle beraber bir kaba koyun. Yumuşak ve koyu bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kısık ateşte sütü ısıtın ve kaynamaya başlarken ateşten alın. Sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Bu arada durmadan karıştırın. Daha sonra karışımı soğumaya bırakın. Frambuazı mutfak robotunda püre haline getirin. Krema, romu ve soğumuş olan yumurtalı kremayla karıştırın. Dondurmayı buzdolabına koyun. Yarım saatte bir dondurma kabını buzluktan çıkartıp, tahta kaşıkla karıştırarak tekrar buzdolabına koyun. 6 saat sonra dondurmanız kıvama gelecektir.
window.google_render_ad();
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:50


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.