Standart Ballı Dondurma #1
Guest
Alt 28 January 2009, 16:39
Alıntı ile Cevapla
Ballı Dondurma

1 litrenin sekizde biri süt ve krema
yarım çubuk vanilya
3 yumurta Sarısı
2 yumurta
50 g şeker
çam ya da çiçek balı

Süt krema ve vanilyayı bir taşım kaynatın yumurta sarılarını yumurtaları ve şekeri çırpın vanilyalı karışımı ilave edin. Elde edilen kremayı tekrar tencereye dökün ve tahta kaşık ile devamlı karıştırarak hafif ısıtın (kaşık hareketi kremanın üstünde gül gibi bir şekil bırakır). Bundan sonra ısıtmayı sürdürmeyin karışım çözülebilir. Tencereyi ateşten alın ve soğuk su dolu bir tasın içine oturtun. Kremayı süzgeçten geçirin bir miktarını (üçte ikisi) balla karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın. Ballı kremayı dondurma makinesinde dondurma haline getirin yoksa madeni bir kaba doldurup buzluğa koyun ve 30 dakikada bir iyice karıştırın. Madeni kapta dondurma hazırlamanın süresi yaklaşık 2 - 2.5 saat.
Püf noktası: Derin dondurucuda hazırlanan dondurma hayli serttir. Bu sebeple dondurmayı servis yapmadan 30 dakika önce derin dondurucudan çıkarıp biraz yumuşamasını bekleyin tekrar krema haline gelecek gibi karıştırın ve kısa bir süre için derin dondurucuda muhafaza edin.

« önceki Konu sonraki Konu »

Seversintabi.Com

Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih

Saat: 12:52