Taze Bakla Bastı
=malzemeler=
800 gr. taze bakla
1 bağ taze soğan
3 kuru soğan
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 bağ dereotu
2 çay fincanı su
tuz
yarım limonun suyu
=hazırlanışı=
Baklaları temizleyip yıkadıktan sonra altı düz genişçe bir tencerenin dibine daire şeklinde dizin. Üzerine taze soğanları sonra dilimlenmiş kuru soğanları koyup tereyağını ilave edin. Kalan malzemeyi de katıp 20 dakika kaynatın. Daha sonra suyunu koyup pişirin.
=malzemeler=
800 gr. taze bakla
1 bağ taze soğan
3 kuru soğan
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 bağ dereotu
2 çay fincanı su
tuz
yarım limonun suyu
=hazırlanışı=
Baklaları temizleyip yıkadıktan sonra altı düz genişçe bir tencerenin dibine daire şeklinde dizin. Üzerine taze soğanları sonra dilimlenmiş kuru soğanları koyup tereyağını ilave edin. Kalan malzemeyi de katıp 20 dakika kaynatın. Daha sonra suyunu koyup pişirin.