#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Adet Orta Boy Soğan 1 Adet Orta Boy Havuç 1 Adet Orta Boy Patates 150 gr. Brüksel Lahanası 6 Su Bardağı Su 3-4 Diş Sarmısak Tuz ![]() 1 Adet Yumurtanın Sarısı 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu Yemeğin Tarifi Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim. Soğanlar renk değiştirdiğinde ![]() 6 su bardağı suyu ![]() Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim. 10 dakika daha kaynatalım. Kaselere aktararak servis yapalım. Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin. Çünkü yumurta ![]() |
![]() |
|
|