#1
|
|||
|
|||
![]()
Düğün Pastası
Büyük pastanın hamuru (26 cm çapta): 5 yumurta sarısı ![]() 6 yemek kaşığı kaynar su ![]() 100 g toz seker ![]() 1 paket vanilya ![]() 5 yumurta akı ![]() 50 g toz seker ![]() 100 g un ![]() 50 g nişasta ![]() 1 silme tatlı kasığı kabartma tozu. Küçük pastaların hamuru (20 ve 14 cm çapta): 5 yumurta sarısı ![]() 6 yemek kaşığı kaynar su ![]() 100 g tozşeker ![]() 1 paket vanilya ![]() 5 yumurta akı ![]() 50 g toz şeker ![]() 100 g un ![]() 50 g nişasta ![]() 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu. Kreması: 300 g tereyağı ![]() 4 yumurta sarısı ![]() 150 g pudra sekeri ![]() 2 paket nuga ![]() 2 yemek kaşığı rendelenmiş ![]() Üstü: 1 yumurta akı ![]() 600 g pudra şekeri ![]() biraz su ![]() 4 renkte gıda boyası. Dekorasyon: 4 paket çikolata (kalp seklinde) ![]() 200 g badem ezmesi ![]() 100 g pudra şekeri ![]() 4 renkte yemek boyası. Hamurları ayrı ayrı hazırlayın. Büyük pastayı tek başına ![]() Büyük pasta: Yumurta sarılarını kaynar su ile çırpın. Şeker ve vanilya ilave edin ![]() ![]() ![]() Küçük pasta: Küçük pastaların hamurlarını aynı şekilde hazırlayın. Küçük pastaların pişme süresi 35-40 dakika. Pandispanyayı yatay olarak 2 kez kesin. Krema: Yumuşak tereyağını beyaz bir köpük elde edilene dek çırpın. Dönüşümlü olarak yumurta sarılarını ve pudra şekerini karıştırın. Nugayı benmaride eriterek ılımaya bırakın. Ilık nugayı ve rendelenmiş çikolatayı kremaya karıştırın. Pandispanyaları krema sürerek birleştirin. Üstü: Yumurta aklarını köpürtün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gülleri ve yaprakları yaklaşık 1 saat kurumaya bırakın ve pastayı dekore edin. |
![]() |
|
|