Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 31 January 2009, 11:09
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Kamuflaj pasta yediniz mi hiç?

Sebze sevmeyen çocuklar için bu tatlıyı besleyici değeri yüksek malzemelerinden dolayı hoş bir alternatif olarak ikram edebilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız?

KAMUFLAJ PASTA ( PANDİSPANYA) İÇİN:

250 Gr. Ispanak
4 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
3 Kahve fincanı un
½ Paket kabartma tozu

DOLGU MALZEMESİ İÇİN:



35 Su bardağı süt

1 Paket vanilyalı puding

1 Su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

Biraz damla çikolata(isteğe bağlı)



ÜZERİ İÇİN:



1 Su bardağı süt

1 Paket krem şanti



YAPILIŞI:

Ispanağın sadece yaprak kısımlarını bir tencerede iyice haşlayıp süzün. Blender’dan geçirip püre haline getirin. Oda sıcaklığında ki yumurta ile şekeri köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip biraz daha çırpın.


24 cm. çapındaki bir tepsiye(Keki kolay çıkarabilmek için tepsinin tabanına alüminyum folyo serin) Hamuru eşit olarak yayın.Fırınınızın kek pişirme ayarında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Hafif soğuyunca folyoyu çıkarın.

Diğer tarafta pudingi pişirin. Keki enine 3 parçaya bölün. Servis tabağına 1. parçayı alıp üzerine puding Antep fıstığı ve damla çikolatayı döşeyin.


Diğer parçalarıda aynı şekilde hazırlayıp kalan pudingi en üst kata yayın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Krem şantiyi hazırlayıp zevkinize göre üzerini süsleyin.

Afiyet olsun…
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:38


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.