Kaşık Turşusu
=Malzemeler=
1 küçük lahana
1 kırmızı lahana
1 büyük havaç
1/2kg acı süs biberi
1 baş sarmısak
1 demet maydanoz
1 adet dolmalık kırmızı biber
kaya tuzu
sirke
su
=hazırlanışı=:
Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare) havuç sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır. Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır.1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz 2 çay bardağı sirke hazırlanır kavanozlara dökülür.10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir. Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır.
=Malzemeler=
1 küçük lahana
1 kırmızı lahana
1 büyük havaç
1/2kg acı süs biberi
1 baş sarmısak
1 demet maydanoz
1 adet dolmalık kırmızı biber
kaya tuzu
sirke
su
=hazırlanışı=:
Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare) havuç sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır. Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır.1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz 2 çay bardağı sirke hazırlanır kavanozlara dökülür.10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir. Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır.