Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 1 February 2009, 13:13
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Pırasa Turşusu

Pırasa Turşusu

=Malzemeler=

3 kg'lik bir kavanoz
2 kg pirasa
4 adet yesil sivribiber
4 dis sarimsak
1 su bardagi kaya tuzu
4 su bardagi su
1 çay bardagi sirke

=HAZIRLANIŞI=

1- 2 kg pirasayi yikayin. Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin.
2- Tencereden alip suyunu süzdükten sonra sogutun
3- 3 kg'lik kavanozun içine önce pirasanin bir kismini yerlestirin. Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun. Tekrar pirasa yerlestirin. Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4- 4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin. 1 çay bardagi siraaai de karistirin. Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün.
5- Kavanozun agizini sikica kapatin. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açip tursuyu tüketebilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 05:52


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.