Zeytin Ezmesi Konservesi
100 g siyah zeytini (çekirdeksiz) kıyın 25 g tuzlu sardalya filetosu 1 tatlı kaşığı kapari 2 yemek kaşığı zeytinyağı yarım tatlı kaşığı hardal 1 yemek kaşığı limon suyu kekik rezene tohumu ve toz hintcevizi ile püre haline getirin. 50 g kıyılmış zeytin ilave edin. Kaba doldurun ve buzdolabında saklayın. 7 gün taze kalacaktır.
100 g siyah zeytini (çekirdeksiz) kıyın 25 g tuzlu sardalya filetosu 1 tatlı kaşığı kapari 2 yemek kaşığı zeytinyağı yarım tatlı kaşığı hardal 1 yemek kaşığı limon suyu kekik rezene tohumu ve toz hintcevizi ile püre haline getirin. 50 g kıyılmış zeytin ilave edin. Kaba doldurun ve buzdolabında saklayın. 7 gün taze kalacaktır.