#1
|
|||
|
|||
![]()
Gendime Pilavı
=MALZEMELER = 2 su bardağı aşurelik buğday (Gendime veya yarma da denir) 1 su bardağı beyaz kuru fasülye (şeker fasülyesi) 500 gr. kuşbaşı kuzu eti 2 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı =HAZIRLANIŞI= Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasülyesini aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın. Ertesi sabah yıkayıp ![]() ![]() Bir tencereye kuşbaşı etleri koyun ![]() İnce kıyılmış soğanlara baharatları ekleyip ![]() 3 su bardağı suyu ilave edip ![]() ![]() ![]() ![]() 20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp ![]() |
![]() |
|
|