#1
|
|||
|
|||
![]()
Mantarlı ve Etli Pilav
=MALZEMELER= 2 su bardagi pirinç 250 gr mantar 2 patates 2 yemek kasigi tereyagi 1 adet tablet tavuk suyu 250 gr kusbasi dana eti 8 adet sivri biber 3 domates 1 su bardagi sivi yag 2 su bardagi sicak su Tuz =HAZIRLANIŞI= Ön hazirlik olarak pirinci tuzlu suda en az yarim saat bekletin. Patatesleri soyup ![]() ![]() ![]() Tavaya 1 yemek kasigi siviyag alin. Dörde kesilmis mantarlari suyunu birakip ![]() Pirinci bol suyla yikayin. Sonra suyunu iyice süzün. Tencereye tereyagini alip ![]() Üzerine mantarlari yerlestirin. Pirinçlerin bir kismini mantarlarin üzerine dökün. Bir sira halinde patates dilimlerini yerlestirin. Tekrar bir miktar pirinç döküp ![]() Yine pirinci yayin ve üzerine domates dilimlerini dizin. Son olarak pirincin arta kalanini koyup ![]() |
![]() |
|
|