Ali nazikli pilav
=Malzemeler=
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
2 Adet patlıcan
3 Diş sarımsak
2 Adet limon suyu
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı margarin
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
1 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
Üzerine :
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
=Hazırlanış=
* İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
* Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
* Bu arada patlıcanları közleyin.
* Kabuklarını soyup içini bir kaba alın.
* Üzerine sarımsak limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
* Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup karıştırın.
* Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
* Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını hauz gibi açın.
* İçine patlıcanlı karışımı dökün.
* Üzerine yoğurt sosunu en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
* Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp üzerine gezdirin ve servis yapın.
=Malzemeler=
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
2 Adet patlıcan
3 Diş sarımsak
2 Adet limon suyu
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı margarin
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
1 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
Üzerine :
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
=Hazırlanış=
* İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
* Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
* Bu arada patlıcanları közleyin.
* Kabuklarını soyup içini bir kaba alın.
* Üzerine sarımsak limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
* Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup karıştırın.
* Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
* Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını hauz gibi açın.
* İçine patlıcanlı karışımı dökün.
* Üzerine yoğurt sosunu en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
* Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp üzerine gezdirin ve servis yapın.