![]() |
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ey Azaril! Cebrail'i Nerede Bıraktın?
Peygamber efendimiz ruhu almak için gelen ölüm meleğine; "Ey Azaril! Cebrail'i nerede bıraktın?" buyurdu. Cebrail'i dünya semasında bıraktım. Melekler ![]() ediyorlar" dedi. Böyle konuşurlarken Cebrail aleyhisselam geldi. Resulullah efendimiz; "Ey kardeşim Cebrail! Artık dünyadan göç vakti geldi. Allahü teâlânın katında benim için ne var? Bana onu müjdele de gönül rahatlığı ile emaneti sahibine teslim edeyim" buyurdu. Cebrail aleyhisselam; "Ey Allahü teâlânın sevgilisi! Ben semanın kapısını açık bıraktım. Melekler saf saf olmuşlar ![]() sevgiyle beklerler" dedi. Peygamber efendimiz; "Hamd ![]() müjde ver! Rabbimin nezdinde benim için ne var?" buyurdu. Cebrail aleyhisselam; "Ya Resul! Senin teşrifinden dolayı ![]() Cennet kapıları açılmış ![]() ![]() ağaçları sarkmış ![]() Peygamber efendimiz yine; "Hamd ![]() başka müjde ver ya Cebrail!" buyurdu. Cebrail aleyhisselam; "Ya Resul! Sen kıyamet günü ilk şefaat eden ve ilk şefaatı kabul olunansın" dedi. Sevgili Peygamberimiz tekrar; "Hamd ![]() Cebrail! Bana başka müjde ver" buyurunca ![]() Resulullah! Neyi soruyorsunuz!" dedi. Bunun üzerine Peygamber efendimiz; "Benim bütün endişem ![]() ve kederim ![]() Hazret-i Cebrail; "Ey Allahü teâlânın Habibi! Allahü teâlâ kıyamet günü ![]() Bütün peygambelerden önce seni ![]() ümmetini Cennet'e koyacaktır" dedi. Sevgili Peygamberimiz ![]() üç muradım vardır: Biri; ümmetimin günahkarlarına beni şefaatçı etmesi ![]() ikincisi; dünyada yaptıkları günahlardan dolayı onlara azab etmemesi ![]() üçüncüsü; Perşembe ve Pazartesi günleri ümmetimin amellerinin bana arzedilmesidir. (Eğer amelleri iyi ise dua ederim ![]() edip ![]() Cebrail aleyhisselam ![]() ![]() edildiği haberini verdi. Bunun üzerine sevgili Peygamberimiz rahatladılar. |
![]() |
|
|