(6 kişilik)
Gereken malzemeler:
• Orta büyüklükte 5 patlıcan
• But tarafından 800 gr koyun eti
• 1 kahve fincanı un
• Orta boy 2 baş soğan
• 2 su bardağı süt
• 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 1 iri domates
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 kahve kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
• 2,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
• Bir tencerede; 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 kahve fincanı un karıştırılarak, 3 dakika kadar kavrulur, ateşten indirilir. Patlıcanlar közlenir, soyulur, kavrulmuş unun içine atılır, ezilerek karıştırılır veya mikser ilr karıştırılır. Hepsi birbirine iyice yedirilir, koyu bir bulamaç elde edilene kadar pişirilir. Sonra, 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Tencere ateşten indirilir.
• Diğer yandan; 2 çorba kaşığı tereyağ veya sıvı yağ ile rendelenmiş 2 baş soğan kavrulur. Kuşbaşı doğranmış, 800 gr et tencereye atılır, soğanla beraber kavrulur. Tencerenin kapağı kapatılır, et suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar, orta ateşte pişirilir.
• Etlere tuz ve karabiber ilave edilir. Küp şeklinde doğranmış domates ve salça konur. 2,5 bardak sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
• Tas kebabı pişince, sıcak bir yerde tutulan patlıcan beğendi, tabaklara bölünür. Patlıcan beğendinin üzerine, tas kebabı konularak, sıcak sıcak servis yapılır
Gereken malzemeler:
• Orta büyüklükte 5 patlıcan
• But tarafından 800 gr koyun eti
• 1 kahve fincanı un
• Orta boy 2 baş soğan
• 2 su bardağı süt
• 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 1 iri domates
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 kahve kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
• 2,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
• Bir tencerede; 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 kahve fincanı un karıştırılarak, 3 dakika kadar kavrulur, ateşten indirilir. Patlıcanlar közlenir, soyulur, kavrulmuş unun içine atılır, ezilerek karıştırılır veya mikser ilr karıştırılır. Hepsi birbirine iyice yedirilir, koyu bir bulamaç elde edilene kadar pişirilir. Sonra, 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Tencere ateşten indirilir.
• Diğer yandan; 2 çorba kaşığı tereyağ veya sıvı yağ ile rendelenmiş 2 baş soğan kavrulur. Kuşbaşı doğranmış, 800 gr et tencereye atılır, soğanla beraber kavrulur. Tencerenin kapağı kapatılır, et suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar, orta ateşte pişirilir.
• Etlere tuz ve karabiber ilave edilir. Küp şeklinde doğranmış domates ve salça konur. 2,5 bardak sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
• Tas kebabı pişince, sıcak bir yerde tutulan patlıcan beğendi, tabaklara bölünür. Patlıcan beğendinin üzerine, tas kebabı konularak, sıcak sıcak servis yapılır