Genel Paylaşım Forumu     forum  

Go Back   Genel Paylaşım Forumu > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 7 November 2008, 16:29
eLanuR eLanuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member
 
Kayıt Tarihi: 1 September 2008
Mesajlar: 0
Arrow Böğürtlenli Pasta ( Tarif )



malzemeler:


kek için:
1 adet hazır pandispanya (ben hazır pandispanya olmadığı için 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker ve 1 paket kabartma tozu ile kendim pişirdim.)
1 su bardağı süt
kreması:
yarım litre süt
4 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı krem şanti
yarım kg böğürtlen




hazırlanması:
1. pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın.

2. kreması için, sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye aktarıp ocağa oturtun.(kaşıkla arasıra karıştırın ) sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın. muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin.

3. ocaktan indirip ılınmaya bırakın. ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.

4. bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin. diğer pandispanyayı üzerine koyun. kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 04:29


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.