Standart Baharatli Sogan Mücveri Yunan Mutfagi #1
Guest
Alt 9 March 2009, 12:43
Alıntı ile Cevapla
Malzemeler:

500 gr sogan
500 gr kekun
1 demet, çok ince kiyilmis (taze nane veya 2 yemek kasigi kuru nane)
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
Alabildigince ilik su
(koyu boza kivaminda bir hamur olacak ve kasikla dökülerek yagda kizartilacak)

Kizartmak için;
1 çay bardagi ayçiçek yagi



Yapilisi:

Öncelikle soganlari ayiklayin.Yarisini çok ince, yemeklik dilimleyin.
Geri kalan soganlari ise rendeleyin.

Sonra derin bir tasin içinde soganlarla kek unu karistirip, nane, tuz ve karabiberi ekleyin.Üzerine azar azar ilik su ekleyerek bir taraftan da çatalla karistirin. Boza kivaminda akici, tipki bizim mücver gibi bir hamur hazirlayacagiz.

Öte yandan bir tavaya 1 çay bardagi ayçiçek yagini koyun. Yag kizinca, bir yemek kasigina doldurdugunuz akici kivamdaki karisimi tavaya bosaltin. Bu sekilde tüm tavayi hamur parçalariyla doldurup kizartmaya baslayin. Kizaran mücverleri üzerine kagit peçete serilmis servis tabagina alin.Yagini emdirip, mücverleri servise sunabilirsiniz.

« önceki Konu sonraki Konu »

Seversintabi.Com

Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih

Saat: 12:58